Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Végleg leszámol a Google a webspammel!Hozzászólások... ARTidas - 2011-03-22

Végleg leszámol a Google a webspammel!

Melyek azok a projektek, melyeket a webspam csapat kezelésbe fog venni 2011 -ben?

Helló, itt az idő egy újabb webmester videó értekezletre és a mai kérdés tőlem jön (Matt Cutts). Elhintettem pár gondolat magot a moderátori oldalon:

Melyek azok a projektek, melyeket a webspam csapat kezelésbe fog venni 2011 -ben?

Ez a kérdés mellesleg 40-50 szavazatot is kapott, szóval úgy gondoltam elmondok néhány dolgot a 2011 -es terveink közül.

Az egyik legnagyobb tervünk a "vissza az alapokhoz". Rengeteg projektünk volt és elkezdtünk visszajönni azokhoz a részekhez, melyet sokan a spam legjavának tartanak. A kulcsszó halmozás, blog komment spammelés, melyeket az emberek nem szeretnének viszont látni a keresési találatokban.

Szóval a "vissza az alapokhoz" számomra azt jelenti, hogy sokkal több mérnök dolgozik a megoldásokon, hogy felismerjük a spamet.

Van egy "tartalom alapú spam osztályzó", mely hamarosan útjára indul és az emberek lehet látni fogják a hatását és természetesen folytatjuk a projektet, mely a linkek minőségének minősítésére irányul. Szóval erre nagy hangsúlyt fektetünk.

A másik a "hackelt oldalak", melyeken dolgozni fogunk és a harmadik a kommunikáció. Szóval rájönni, hogy hogyan tudnánk jobban kommunikálni a webmesterekkel. Módszerek, hogy megtudják mi történik a weboldalaikkal, a felülbírálási kérelem beküldése és visszajelzése és, hogy egy kicsit több információt kapjanak.

A probléma az, hogy a webspam csapat száma a világban található weboldalakhoz képest alacsony és bonyolult megoldani a kommunikációt ekkora mértékben és hogyan tudatod az emberekkel, hogy mi történik a weboldalukkal olyan módon, hogy megértsék azt? Hogyan adsz nekik valami tennivalót és megoldást?

Szóval a "hackelt oldalaknál", a Google webkeresésnél, elkezdtünk kiíratni egy kis üzenet, mely azt írja, hogy: "Ez az oldal veszélyes lehet" (This site may be compromised) és ha rákattintasz, megmutat néhány információt, hogy miket tehetsz weboldalad érdekében.

Szóval sokkal szélesebb és jobb skálán szeretnénk kommunikálni, nemcsak mikor történik valami az oldaladdal, hanem mikor egy felülbírálási kérelmet nyújtasz be. Emellett folytatjuk a hackelt oldalak észlelését és hangsúlyt fektetünk a "vissza az alapokhoz" tervbe.

Próbáljuk megvalósítani, hogy mikor egy átlagos felhasználó rátalál valamire, figyelmeztessük rá, hogy ez egy webspam a láthatatlan dolgok vagy a backlinkek miatt és folytatjuk tovább a munkát a találati listák spam mentessé tételével.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!