Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Számít a Google rangsorolásnál a HTML validitás?Hozzászólások... ARTidas - 2011-03-16

Számít a Google rangsorolásnál a HTML validitás?

Hi Matt, egy korábbi videóban azt állítottad, hogy a HTML validáció (HTML validation – W3c szabványok alapján) nem igazán fontos a helyezéshez/SEO -hoz. Ez összezavar. Google tényleg szeretne embereket küldeni törött és kusza kódú weboldalakra?

Hi, vendéget hívtunk, hogy megválaszoljuk a mai webmester videó kérdést.

A kérdés Jimmy "@Feldon" -től, Stockholm, Svédországból jött, remek munka a twitter kezelődet felvinni oda. Jimmy kérdezi:

Hi Matt, egy korábbi videóban azt állítottad, hogy a HTML validáció (HTML validation – W3c szabványok alapján) nem igazán fontos a helyezéshez/SEO -hoz. Ez összezavar. Google tényleg szeretne embereket küldeni törött és kusza kódú weboldalakra?

Danny, hogyan válaszolnád meg ezt?

Hát, rengeteg weboldalnak lehet invalid (HTML) kódja, de mégis rendesen jelenik meg, mivel rengeteg modern webböngésző képes megbirkózni a rossz kóddal. És ezért nincs az, hogy a kódnak teljesen tökéletesnek kell lennie, hogy rendesen jelenjen meg a felhasználók többségének. Szóval ettől függetlenül érdemes ezeket a weboldalakat listázni és nem kell ennyire konkrétnak (hibátlan HTML) lenni. És plusz az emberek azért vétenek ennyi hibát, mert különböző HTML készítőket használnak, kézzel kódolnak. Sok kis dolog, melynek nincs nagy jelentősége. Ha nagyon konkrét akarok lenni, szerintem rengeteg weboldalad esne ki jó indok nélkül, mert csak éppen jól validálódik, validálódott, validáló...

Validiktória... Szóval még szórakozol is a feltett kérdéssel?....

Igen, szóval példának okáért a kérdésben nyelvtani hiba van és mégis tökéletesen megértem a kérdést miről is szól, de ha csak a nyelvtani szempontból tökéletes kérdések megválaszolásával foglalkoznék, akkor elsüllyedne...

Szóval ha Te és Google meg tud birkózni tökéletes nyelvtani és HTML kódú weboldalakkal, akkor meg fog tudni birkózni olyannal is ha kicsit hétköznapibb (HTML és nyelvtani), mivel alapjában meg fogja érteni miről szól az oldal.

Jap, szóval Danny fején találta a szöget, nem sok mindent tudnék még hozzáfűzni, azon kívül, hogy ha egy oldal nem valid, attól még tökéletesen jelenthet meg a böngészőkben, de ezt már elmondtad az elején.

Szóval remek kérdés, köszönjük, hogy beküldted.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!