Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > PageRank és keksz oldalakHozzászólások... ARTidas - 2011-05-31

PageRank és keksz oldalak

Van egy vicces kérdésünk a mai nap Studio 3X -től, New Yorkból. Studio 3X szeretne többet tudni a keksz oldalakról, pontosabban.

Van egy vicces kérdésünk a mai nap "Studio 3X" -től, New Yorkból. Studio 3X szeretne többet tudni a keksz oldalakról, pontosabban:

Mi a technikai oka, hogy a keksz oldalak alacsony PageRank értékkel rendelkeznek? Egyik sem megy feljebb PR6 -nál. Linkek hiánya a bizalommal rendelkező oldalakról? Eszetlen linkcserék alacsony minőségű oldalakkal? Affiliate linkek miatti büntetés? Vagy egy általános büntetés van a keksz iparon?

Remek kérdés, élvezet lesz erre válaszolni.

Ez minden bizonnyal az az eset lesz, mikor alacsony minőségű linkek vannak és mi arra törekszünk, hogy algoritmusaink ezen linkekben ne bízzanak, de ha tippelnem kéne:

Sok ember azt hiszi, hogy a PageRank a népszerűséggel van összhangban. Ez nem igazán igaz. Hadd adjak egy egyszerű példát, hogy illusztráljam ezt:

Az "Iowa real estate commission board" (Iowai ingatlan megbízott hivatal) nagy eséllyel kap rengeteg linket, habár nem olyan sokan látogatják, mert ez egy hivatalos kormányzati portál és egy oldal, melyet ismernek az emberek. De az emberek nagy nagyon ritkán linkelnek keksz oldalakra, még ha rengeteg ember is látogat rengeteg keksz oldalt.

Ha a PageRank a népszerűséget mérné a keksz oldalak magas PageRank értékkel rendelkeznének de nem ezt mutatja meg egy oldal PageRank értéke. A PageRank tükrözi az oldalra bejövő linkek számát és minőségét.

Nem akarnál linkeket látni a New York Times, CNN és a Wall Street Journal oldaláról linkeket látni keksz oldalakra. Ez nem más, mint a tény, hogy a PageRank érték a bejövő linkek minőségét tükrözi és nem sok ember linkelne keksz oldalakra. Tapasztalataim szerint ez lehet az oka és ezzel a bónusz tudással gazdagodtunk, hogy a PageRank hírnév, nem pedig szimpla népszerűség.

Minden bizonnyal van egy minőségi szint, mikor az emberek meglinkelnek egy oldalt és minden bizonnyal emiatt alacsonyabb a keksz oldalak PageRank értéke.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!