Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Miért van büntetésben az oldalam?Hozzászólások... ARTidas - 2011-10-18

Miért van büntetésben az oldalam?

Amikor drasztikus esést észlelsz a Google -ben elért helyezéseidben és látogatóid számában, milyen lépéseket tennél, hogy felderítsd a hibát?

A mai napi kérdésünk Dearbornból jött, Mitchigan államból. Ryan szeretné tudni:

Amikor drasztikus esést észlelsz a Google -ben elért helyezéseidben és látogatóid számában, milyen lépéseket tennél, hogy felderítsd a hibát?

Ha a forgalmam hirtelen visszaesik az egyik első dolgom lenne, hogy rákeresek az oldalamra a site:www.mydomain.com operátor segítségével és megnézni, hogy teljes egészében nem jelenik meg a Google keresőben, vagy csak bizonyos részek kerülnek megjelenésre. Ez egy jó megoldás arra, hogy csak részben vagy-e indexálva vagy ha még csak egy találat sem jelenik meg, lehet a robots.txt -ben blokkoltad (Disallow: /) a feltérképezést. Láthatsz is egy hivatkozást az oldalra, melyben visszaadjuk, hogy mit térképeztünk fel, mielőtt eltűnt az oldal a keresők elől.

A találati listán láthatod ha az oldaladat feltörték vagy kártevő került rá, mivel láthatsz egy figyelmeztetést mellette, mely csökkenést okozhat a forgalomban ha az emberek ezt meglátják, hogy oldaladat feltörték vagy kártevő vírust tartalmaz.

A következő hely, ahol keresném az indokot az a webmester eszközök, mellyel igazolod, hogy te kezeled az oldalt, és ahol egyre több üzenetet küldünk számodra, mint régebben a rejtett szövegek, parkolt domainek, átjáróoldalak és egyre több üzenetet publikálunk, mikor úgy véljük, hogy megszegted a minőségi irányelveket.

Ha nem találsz semmilyen üzenetet vagy hibát a webmester eszközökben, érdemes felnézned a webmester fórumra, ahol rengeteg segítőkész ember vár rád, beleértve a haladó felhasználókat, akiknek lehetnek ötletei és javaslatai, hogy mire érdemes ránézned.

Érdemes még megvizsgálnod és feltenned magadban a kérdést, hogy ez csak engem érint vagy más embereket is? Ha csak a te oldaladat érinti lehet, hogy az oldalad megsértette az irányelveket vagy szerver oldali problémák léptek fel nálad. De lehet egy algoritmikus változás is, mikor sok ember egy bizonyos változást észlel. Megnézhetsz más keresőmotorokat is, mert ha más keresőmotorok sem listáznak téged, akkor kijelenthető, hogy a hiba a te oldaladon van. Lehet elindítottál valamit élesben és nem távolítottad el a robots.txt tiltást és noindex tagot a teszt üzemmódból.

Amit még megpróbálhatsz az a "Megtekintés Googlebotként", mely szintén a webmester eszközökben található (Diagnosztika menüpont alatt). Ezzel kiküldheted a Google robotot, hogy szerezze meg a tartalmat és mutassa meg neked, hogy pontosan mit is talált. Meglepődnél, hogy néha mik meg nem történnek. Az oldalt feltörik, noindex tagot raknak rá, rel="canonical" tagot tesznek rá, mely a hacker oldalára mutat. Láttunk már embereket, akik álcázva átirányították oldalukat és lábon lőtték magukat ezzel a technikával. Tartalommal teli oldalt mutattak a felhasználók fele és teljesen üres oldalt a Googlebotnak. Ezeknek a kiszűrésére hasznos lehet a "Megtekintés Googlebotként".

Ha megváltoztatod oldalad, a szolgáltatódat vagy módosítod a kinézeted, ezek mind befolyásolhatják a helyezésedet. Ha bármi nagy hangsúlyú dolgot cseréltél az oldalon, mint a DNS, hoszt neve, etc., lehet a keresőmotorok nem fognak tudni megbirkózni ezekkel átmenetileg.

Ezen a ponton képet kéne kapnod arról, hogy:
csak a te oldaladra volt-e ez hatással, minden lapjával, vagy
az oldaladra más keresőmotorokban, vagy
másoknál is jelentkezett ilyen irányban esés az algoritmus változás miatt.

Ha ezzel már tisztában vagy és megoldást találtál a problémáidra, elgondolkozhatsz, hogy felülvizsgálati kérelmet küldj be. Ha eddig megsértetted a webmesteri irányelveket egy álcázott átirányítással, rejtett szöveggel, kulcsszóhalmozással, etc., akkor felülvizsgálati kérelmet nyújthatsz be és ezzel megtudod, hogy Google manuális vizsgálatot kezdeményezett-e oldaladon vagy sem, mert ha nem, az egy jó dolog, mert lehet nem ott vagy rangsorban, ahol szeretnél lenni, de megtudod, hogy algoritmusváltás miatt csökkent a helyezésed és rákoncentrálhatsz arra, hogy milyen változtatást kéne eszközölnöd az algoritmus miatt.
Vagy ha manuális vizsgálat lett elrendelve, megtudhatod, hogy mindent kijavítottál és minden hamarosan a régi kerékvágásba tér vissza vagy még mindig úgy gondoljuk, hogy problémák lehetnek az oldallal.

Ez rengeteg visszajelzést adhat neked, hogy mi lehet az oldaladdal. Az utóbbi 6 hónapban nem csak a webmester videókban próbálunk több információval szolgálni, hanem a felülvizsgálati kérelmekben is, mely egy remek forrás a visszajelzésekhez.

Ezek lennének a problémák, melyekre ránéznék és remélhetőleg ezekkel az eszközökkel sikerül megfelelően megállapítani a hiba forrását a vizsgált oldalhoz, mert ha minőségi tartalmad van és feltérképezhető az oldalad, szeretnénk azt a keresőmotorunkban is megtalálni.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!