Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Miért csökkent az oldalam PageRank értéke?Hozzászólások... ARTidas - 2011-11-02

Miért csökkent az oldalam PageRank értéke?

A Google eszköztárat használom, hogy figyeljem oldalam PageRank értékét. Azt olvastam az interneten, hogy lejárt és nem megbízható adatokat mutat. Tudnék szerezni megbízható PageRank információkat az oldalakról, melyeket adminisztrálok? És hogyan tudhatom meg a PageRank esésének indokát?

A mai kérdésünk az Olasz Torino városából jött.

A Google eszköztárat használom, hogy figyeljem oldalam PageRank értékét. Azt olvastam az interneten, hogy lejárt és nem megbízható adatokat mutat. Tudnék szerezni megbízható PageRank információkat az oldalakról, melyeket adminisztrálok? És hogyan tudhatom meg a PageRank esésének indokát?

Az információ a Google eszköztárban évente 3-4 alkalommal frissül és az ok, hogy nem frissítjük naponta az, hogy nem szeretnénk, hogy a webmesterek a zöld csíkkal és az eszköztárral foglalkozzanak és ne fordítsanak kellő figyelmet a fontosabb dolgokra, mint:

  • -Cím (title)
  • -Hozzáférhetőség (accessibility)
  • -Jó tartalom (content)

Ha naponta frissítenénk a PageRank értékét, sok ember csak arra koncentrálna és nem szeretnénk, hogy ilyen rögeszme és backlink szenvedély alakuljon ki a PageRank és az eszköztár miatt.

A megbízhatóságra visszatérve:
Nem igaz az, hogy megbízhatatlan, pusztán egy 0-tól 10-ig terjedő skálára van vetítve.

A kérdés pedig, hogy hogyan lehetne a PageRank érték esését megtalálni:
Ha pusztán egy megbízható oldalról volt linked és megszüntette a rád mutató linket, akkor ez vezethet PageRank eséshez.
Ha valami nagyon fura dolgot műveltél a belső link struktúráddal és a kanonikalizáció (canonicalization) furára sikeredett vagy teljesen más oldal van a www és nem www -s verzión vagy egyéb ilyen kanonikalizációs hibákat vétettél, akkor ezek is PageRank eséshez vezethetnek.
De a leggyakoribb PageRank érték esések, melyek a Google eszköztárban történnek az, ha egy oldal linkeket árusít. Ha az oldalak PageRank értéked hirtelen 30% -ot esik és linkeket adsz el, melyek PageRank értéket továbbítanak, akkor azért kaptad a büntetést, mert megsérted az irányelveinket és PageRank értékkel, linkeket adsz el.
Ha belegondolsz egy megérthető dolog, mely olyan, mint a payola (nem hivatalosan szponzorált reklám megjelenés). Valakinek adsz pénzt és megemlít téged és nem kötik az üzletet a keresőmotorok orrára. Ha egy oldal ezt műveli, akkor számíthat a PageRank esésre.

Ha ilyesmi történt, akkor nincs más dolgod, mint leszedni a linkeket, melyeket árusítasz és küldj be egy felülvizsgálati kérelmet. Eladtam linkeket és ezzel PageRank értéket, megláttam, hogy csökkent a PageRank értékem és leszedtem, jöhettek átnézni és kérlek adjátok vissza a megbízhatóságomat a Google szemében. Ha látjuk, hogy a dolgok jóra fordultak és mindent megtettél ennek érdekében és meg lettünk győzve arról, hogy nem fogsz többet PageRank értéket árusítani, akkor idővel vissza fog állni a PageRank értéked.

Reméljük segítettünk a leggyakoribb PageRank kérdésekben.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!