Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Keresési kulcsszavak szövegkörnyezetes értelmezése Google keresésnélHozzászólások... ARTidas - 2011-03-20

Keresési kulcsszavak szövegkörnyezetes értelmezése Google keresésnél

Matt, mikor fogja tudni Google megkülönböztetni a különbséget boxer (a kutya), boxer (a verekedő) és boxer (az alsónadrág) között a szövegkörnyezet alapján?

Van egy kérdésünk Francisco –tól, North Attleboro –ból. Francisco kérdezi:

Matt, mikor fogja tudni Google megkülönböztetni a különbséget boxer (a kutya), boxer (a verekedő) és boxer (az alsónadrág) között a szövegkörnyezet alapján?

A válasz a kérdésedre az, hogy már elég jó munkát végzünk a szöveg felismerésében. Ha csak a boxer –re keresel rá, nem lesz sok támpontunk, hogy mire gondolhatsz ezen lekérdezés alatt.

De tegyük fel ha rákeresel a "sterling silver" (sterling ezüst – 92,5% tisztaságú ezüst) és "stirling engine" (stirling motor- hőlégmotor) szavakra és elírod mindkettőt "sturling" –ra, akkor a "sturling engine" –t kijavítja "stirling engine" –re, a "sturling silvert" –t pedig "sterling silver" –re.

Szövegkörnyezetes kulcsszó felismerés Google keresésnél

Szóval igen is próbáljuk megfejteni a szövegkörnyezet alapján, hogy mire is próbál rákeresni az illető. Például a "GM" esetében a motorgyárra vagy a genetikailag módosított élelmiszerre és ilyesmire.

Szóval Google próbál jól dolgozni ezzel, de a kétértelműség még emberek számra is nehézkes feladat, nem mondanám, hogy tökéletesek vagyunk, de meglehetősen jó munkát végzünk a keresések ezen terén és próbáljuk jobbá tenni.

Köszönet a kérdésért.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!