Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Hogyan segítheti a Twitterezés oldalunk PageRank értékét?Hozzászólások... ARTidas - 2011-05-25

Hogyan segítheti a Twitterezés oldalunk PageRank értékét?

Van egy újabb kérdésünk Land Lubbert-től és mivel néhány kérdés elég jó, élvezettel válaszolok is rá

Van egy újabb kérdésünk "Land Lubbert"-től és mivel néhány kérdés elég jó, élvezettel válaszolok is rá:

Egy SEO-s azt javasolta, hogy fogjam az összes tartalmat Twitter oldalamról és automata módon töltsem fel az oldalam egy részébe. Ez tényleg segít növelni az oldalam PageRank értékét? Twitter oldalam szimpla duplikálása tényleg hoz valami erőt? Hogyan nyerészkedjünk Twitterből?

A válasz az első két kérdésre: Nem...
Azért mert több a tartalmad, nem fogsz több linket kapni.
Twitter oldalad duplikálása nem fog több erőt kölcsönözni oldaladnak.

De ne jelentsük ki azt, hogy nem lehet egy hasznos kiegészítője weboldaladnak. Tartalom hozzáadásával szerezhetünk linkeket, de nem jár vele feltétlenül automatikusan. Több tartalom hozzáadása a weboldalhoz sem jár automatikusan magasabb PageRank értékkel. Emlékezzünk, hogy a PageRank azon alapszik, hogy ki linkel rád és mennyire jó hírűek azok az emberek. Ha valamit publikálsz Twitteren az embereket érdekelheti.

Például: Nemrég azt írtam ki, hogy ha van 5 szabad perced, Twitter egy remek módja, hogy kitölts 35 percet. Az emberek szeretik ezt, reTwittelték. Ezt lehet megéri hozzáadni weboldalamhoz. De nem tennék ki minden egyes dolgot a Twitteredből a weboldaladra, mert lehet halálra untatod az embereket és elhagyják az oldalt vagy mert az emberek nem fogják érezni és látni a különbséget a blog és a weboldal között.

Gondolj bele abba, hogy mit csinálsz Twitteren. Néha linkeket osztasz meg. Ez néha nagyon jól nézhet ki egy weboldalon vagy blogon. Vagy néha ledobsz egy ötletbombát vagy poénbombát, olyan vicces dolgokat. Ez vagy értelmet nyer vagy nem a weboldaladon. És néha beszélgetsz emberekkel oda-vissza alapon és ez nem sok értelmet nyer egy weboldalon.

Ahelyett, hogy automatikusan átemelnél minden Twitter kiírást a weboldaladra, amit megtehetsz és nagy eséllyel nem fog ártani weboldaladnak, amíg nem untatja az olvasóidat és úgy nem döntenek, hogy elhagyják az oldalad.

Amit én tennék ehelyett az az, hogy átgondolnám, hogy mi volt az elmúlt héten az, ami nagyszerű volt vagy sokat reTweetelték vagy az emberek nagyon élvezték és ezekből kiemelném a fénypontokat és talán azokat beletenném a weboldalamba. Ha csak a nyers forrást tenném be, nem lenne olyan érdekes. Nem hiszem, hogy ártani fog, talán még egy jó kis oldalsáv tartalmat is jelentene, de ez önmagában nem növeli az oldalad PageRank értékét, hacsak az emberek nem fogják meglátni, megszeretni és meglinkelni. És ez az, ami hatással lehet PageRank értékedre.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!