Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Hogyan ne duplikáljuk weboldalunk tartalmát?Hozzászólások... ARTidas - 2011-07-20

Hogyan ne duplikáljuk weboldalunk tartalmát?

Ugyanaz a tartalom, más TLD -ken (top-level domain) publikálva tartalom duplikálásnak számít? Egy nemzetközi cég vagyunk, hasonló weboldalakkal több országban és mind angolul.

A mai ütős kérdésünk Atreyutól, Spanyolországból jön.

Ugyanaz a tartalom, más TLD -ken (top-level domain) publikálva tartalom duplikálásnak számít? Egy nemzetközi cég vagyunk, hasonló weboldalakkal több országban és mind angolul.

Ha van 5-6 domain neved, melyek mind .com -ra végződnek és majdnem mind ugyanazzal a tartalommal, akkor az algoritmusaink elméletben duplikált tartalomnak tekintik és csak egy találatot hoznak az 5-6 helyett.

Ha különböző TLD -ken tartod, például:
- .uk
- .ca
- .nz
- .au
Ezek az országok mind angol nyelvű tartalmat várnak, de a pénznem és egyéb apróságok mások lehetnek és az aloldalak duplikátumnak tekintendők, ha az aloldalak tartalma pontosan megegyezik.

Ha várhatóan kis számú TLD -n lesz elhelyezve a tartalom (4-5 domain, több 100 helyett) akkor nem lesz belőle különösebb gond.

Ha belegondolunk, hogyan dolgoznak a spammerek:
A legolcsóbb domaineket keresik, melyekhez hozzáférhetnek és tömegesen gyárthatják. Egy spammer nem munkálkodik több fajta TLD -n, mint .fr, .de, .nl és a többin, hanem egy bizonyos top-level domainen tevékenykedik. Sokkal több problémával, munkával és sokkal több időbe és pénzbe is kerül, hogy különböző országokban regisztráljon, ezért a spammerek egy TLD mellett tartanak ki. Mindezért ha ugyanazt a tartalmat látod különböző ország TLD -ken, az egy valós vállalkozás lesz, nem feltétlenül a keresőmotorok átverésére jött létre.

Sokkal könnyebb megoldásai is vannak a duplikált tartalom terjesztésére, mint ugyanazt a domaint megvenni különböző országokra. Az esetek többségében ez nem fog gondot okozni. Ügyelj arra, hogy lokalizálva legyen, tehát megfelelő legyen a helyesírás és a devizanemek. Keress rá ezekre a részletekre.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!