Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Hogyan költöztessük weboldalunkat helyezésromlás nélkül?Hozzászólások... ARTidas - 2011-07-25

Hogyan költöztessük weboldalunkat helyezésromlás nélkül?

Szeretném megváltoztatni a blogom felületét. Minden régi URL -t átirányítok az újakra. De mivel a HTML kódja és kinézete más az új oldalnak, veszíthetek a keresőmotorokban elfoglalt helyezésemből?

Itt egy kérdés Richardtól, New Yorkból. Richard kérdi:

Szeretném megváltoztatni a blogom felületét. Minden régi URL -t átirányítok az újakra. De mivel a HTML kódja és kinézete más az új oldalnak, veszíthetek a keresőmotorokban elfoglalt helyezésemből?

A keresőmotorok találati listáin változhat a helyezésed, ha megváltozik maga az oldal.

Ha helyesen hajtod végre a 301 -es átirányításokat (Moved permanently - Véglegesen Elköltözött), egy végleges átirányítást a régi oldalról az új oldalra és oldal mélységig mész el benne, hogy a régi aloldal az új aloldalra mutat, akkor elég jó formában fogsz maradni.

De ez nem csak a beérkező linkekről szól, hanem magáról a weboldal tartalmáról is. Ha van egy remek kinézeted egy letisztult dizájnnal, ahol minden szöveg könnyedén indexálódhat és ha ezt egy zavaróbb vagy egy olyan környezetbe helyezed, melyből nehezebben tudjuk kiolvasni a szöveget, akkor negatívan hathat a keresőmotorban elfoglalt helyezésedre.

Általában jól kezeljük a kinézet változásokat, de le is tesztelheted:

Ha még nem tetted meg a módosításokat, próbáld ki előbb csak a kinézet módosítását a régi oldalon és helyezd fel rá az új oldal kinézetét, ezzel is elszigetelve az indokát (a helyezéscsökkenésnek). Mint minden tudományos kísérletben, ha két dolgot egyszerre csinálsz, nem fogod tudni elválasztani, hogy melyik okozta a helyezéscsökkenést. Még ha csak pár oldalon is cseréled le a kinézeted és változni fog a helyezésed, tudni fogod, hogy az átirányítások vagy a HTML kinézet miatt történt.

Ez egy módja, hogy meggyőződj róla, hogy minden rendben fog lezajlani és mindig jó, ha le tudod tesztelni, mint mikor a lábujjaddal meggyőződsz a vízről egy bomba ugrása előtt.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!