Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Google még mindig 100 vagy kevesebb linket ajánl oldalanként?Hozzászólások... ARTidas - 2011-02-24

Google még mindig 100 vagy kevesebb linket ajánl oldalanként?

Az oldalankénti 100 link irányelv még mindig érvényben van? Főként a fejlett CSS lehetőségekkel nézve, melyek lehetségessé teszik a lapfüleket, megjelenítéseket és más kezelési formákat a több tartalom és link megjelenítéséért egy oldalon, anélkül, hogy rontanánk a felhasználói élményt.

A mai napi kérdés "vak 5 éves" -től jön, San Francisco városából, aki szeretné tudni:

- Az oldalankénti 100 link irányelv még mindig érvényben van? Főként a fejlett CSS lehetőségekkel nézve, melyek lehetségessé teszik a lapfüleket, megjelenítéseket és más kezelési formákat a több tartalom és link megjelenítéséért egy oldalon, anélkül, hogy rontanánk a felhasználói élményt.

Nagyon örülök, hogy valaki feltette ezt a kérdést. Az igazi ok, hogy 100 linket javasoltunk oldalanként az nagyon egyszerű. Egy ponton Google csak 101 Kilobyte információt indexel egy oldalból és kellett mondanunk egy számot a jobb megértésért, hogy, tudjátok ne csináljatok olyan hosszú oldalt, hogy a Google levágja a végén a szavakat és ne indexelje le.

Szóval 101 Kilobyte - 100 link, tudjátok elég durva mérték, de ha túlságosan túllépsz rajta, akkor nagyon szokatlan. De a 100 link oldalankénti szabály már lassan 8-9 vagy akár több éves. Azóta a világháló változott és sokkal gazdagabb és tartalmasabb lett ha visszamész és összeméred a mai és a 10 évvel ezelőtti állapotokat.

Szóval ha közelebbről megnézzük, hiszem, hogy eltöröltük a 100 link per oldal irányelvet. Nos, ez nem azt jelenti, hogy most menny és nyomj be 5000 linket egy oldalba. Biztosan nem lesz egy jó ötlet a rossz felhasználói élmény miatt, mert úgy fog kinézni, mint egy link farm vagy, mint amibe egy rakás linket beletettél.

Szóval nem ragaszkodnék ahhoz az ötlethez, hogy igen, pontosan 100 linknek kell egy oldalon lennie. Ez mindig benne volt a minőségi irányelveinkben, hogy nem fogjuk azonnal spammelésnek venni, ha több, mint 100 linked van egy oldalon, de lehet nem fogjuk leindexelni mindet.

De eltöröltük ezt az irányelvet és ésszerű, hogy egy gazdag oldal igen is, rendelkezzen rengeteg linkkel, mielőtt aggódhatna, hogy tudjátok, belerohanjon egy olyan gondba, hogy nem fogjuk leindexelni minden linkjét.

De egy dolgot tudnotok kell: Vesszük egy oldal PageRank értékét és a PageRank egyenlet kimondja, hogy elosztod a kimenő számmal. Szóval, tudjátok ha van 500 kimenő linked egy oldalról, akkor annak az oldalnak a PageRank értékét osztod 500 -az, amikor a kimenő linkekre nézed. Ez van, ha az eredeti PageRank tanulmányt nézzük.

Szóval ezt az egyet észben tartanám. Nem szerencsés automatikusan linkek 100 -ával, netán 1000 -ével kezdeni. Gondolkodj el azon, hogy mely oldal fontos és ne terheld túl a felhasználóidat linkekkel, melyek nem képviselnek igazán értéket vagy lehetnek számukra hasznosak.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!