Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Érdemes cikkmarketinget folytatni?Hozzászólások... ARTidas - 2011-11-02

Érdemes cikkmarketinget folytatni?

Javaslott-e a közkapcsolati cikk marketing, mint SEO stratégia és hogyan lesznek kezelve a linkek ha más weboldalak újra publikálják ugyanazt a cikket?

A mai kérdésünk Jefftől jött, Orange megyéből (Kalifornia). Jeff szeretné tudni:

Javallott-e a közkapcsolati cikk marketing, mint SEO stratégia és hogyan lesznek kezelve a linkek ha más weboldalak újra publikálják ugyanazt a cikket?

Őszintén, nem vagyok a híve a közkapcsolati cikkekkel történő marketingnek és ha jobban belegondolsz:

Írsz egy cikket és beillesztesz egy linket az aljába és abban reménykedsz, hogy mások lemásolják, tükrözik és duplikálják és a linkeket is reprodukálják.

Tipikusan az oldalak, melyek újrapublikálják ezen cikkeket, nem a legminőségibb oldalak és sokszor maguk a cikkek sem a legminőségibbek. Valaki azt mondja, hogy x kis szót kell leírni, mások is pontosan x kis szót leírnak és internet szerte másolatokkal fog találkozni az ember. Néha még a horgony szöveget is duplikálják.

Ezek nem olyan jó szerkesztői linkek és nem igen lehet kiválasztani, hogy melyik a legjobb oldal a megjelenítésre.

Hogy végezz-e cikk marketinget? Elhajlanék előle és inkább a minőségibb tartalom fele hajlanék, mely természetesen szerez linkeket, jó közösségi média marketinggel, ahol természetesen linkelik az emberek, mert kedvelik. Ez jobb, mint mikor valakinek kell 5 cikk a weboldalára, hogy feltegye és felmennek a cikkgyűjteményekre és oda is felteszik ezeket. Ezek a linkek nem olyan minőségiek, mint az átlagos linkek, melyet az emberek direkt szórnak szét szerte az interneten.

Ha meg kéne jósolnom, hogy a keresőmotorok és Google hogyan fog tekinteni ezekre általánosságban, ahogyan a visszajelzések is érkeznek és amerre tart ez az egész az, hogy az emberek nem kedvelik a közkapcsolati cikk marketinget, nem tekintenek rá, mint értékes eszközre és nem megfelelő a hatékonysága sem.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!