Linképítés

Linképítés blog RSS hírforrás

Bejelentkezés | Regisztráció


Linképítés > Blog > Adjunk nofollow tagot képes hirdetéseinkre?Hozzászólások... ARTidas - 2011-07-19

Adjunk nofollow tagot képes hirdetéseinkre?

Ha valaki vesz linket a weboldalamról, hozzáadom a nofollow tagot, hogy tudjátok, fizetett linkről van szó. Ezt kellene tennem a képes hirdetésekkel is?

A mai napi kérdésünk Damientől, Blogosphereből jön.

Damian szeretné tudni:
Ha valaki vesz linket a weboldalamról, hozzáadom a nofollow tagot, hogy tudjátok, fizetett linkről van szó. Ezt kellene tennem a képes hirdetésekkel is?

Általánosságban, mikor képes hirdetésekről beszélünk, ezek többségét hirdetéscserélők, szolgáltatók és hálózatok nyújtják, melyek már ráteszik a takaró fedelet, mert nem akarják, hogy a robot végignézze a reklámjaikat és megzavarja a kattintás számlálóikat és bármi egyebet.

Hogy ha általános képes hirdetési csomagot használsz, ezen átirányítások többsége általában már blokkolva van a robots.txt -vel vagy megközelíthetetlen a robot számára.
Ez tökéletes és ebben az esetben nem kell aggódnod.

Ha közvetlenül magad adsz el linket és az egyetlen különbség az, hogy az egyik képes a másik pedig szöveges és valaki kifejeetten fizetett érte, akkor igen, raknék rá nofollowot még akkor is, ha csak egy képes megjelenés is.

Google elég jól kezeli a képes hirdetést és a többi dolgot, hogy ne továbbítsanak PageRank értéket és megfelelően legyenek kezelve a dolgok.
Szóval ha ez a helyzet, nem aggódnék nagyon.

Tetszik? Mondd el véleményed és szólj hozzá a blog bejegyzéshez!

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!